Perzische tapijten inkoop

In deze economisch moeilijke en onzekere tijd, zoekt u beslist ook naar manieren om het hoofd boven water te houden. Misschien spreekt u vaker uw spaargeld aan om in de dagelijkse behoeften van u en uw gezin te kunnen voorzien, heeft u van uw hobby een bijbaantje gemaakt of bezuinigt u bij het winkelen op bepaalde luxe producten. Ook kunt u besluiten om wat extra geld te verdienen door het houden van een garage sale waarin u uw overbodige spullen van de hand doet. 
Indien u tijdens de voorbereiding van dit evenement een vermoedelijk perzisch vloerkleed op uw zolder tegenkomt, ben ik er  in geïnteresseerd dit van u over te nemen. Dit omdat ik perzische tapijten inkoop en ze waarnodig reinig en herstel.

Alvorens ik een perzisch tapijt inkoop, onderwerp ik het aan een uitgebreid onderzoek teneinde de waarde te kunnen bepalen. In dit artikel informeer ik u over mijn werkwijze, zodat u alvast kunt nagaan of het tapijt dat u hebt mijn perzische tapijten inkoop test, kan doorstaan.

Perzische tapijten inkoop via whatsapp

De redenen waarom ik uw perzisch tapijt inkoop   

U hoeft geen binnenhuisarchitect te zijn om te weten dat tapijten de sfeer in een ruimte drastisch kunnen veranderen. Zo kunnen ze samen met de gordijnen en de sierkussens op een bankstel, op een heel goedkope wijze een andere sfeer scheppen in uw woonkamer of de ruimte opdelen in bijvoorbeeld een zit- en eetgedeelte. De door u gekozen interieurkleuren zijn dan meestal leidend voor het vloerkleed dat u voor dit doel aanschaft.
Indien u in navolging van het vorig punt een vloerkleed wenst aan te schaffen, zult u er gauw achter komen dat het aanbod van deze producten zeer gevarieerd is. Hierdoor is het niet voldoende dat u slechts weet welke kleur, vorm en afmeting uw tapijt moet hebben, maar ook:

 • of het machinaal vervaardigd of een handgeknoopt tapijt moet zijn;
 • of u een oosters tapijt wilt of eentje uit de categorie perzische tapijten;
 • of u een modern vloerkleed wilt of meer voor een authentieke stijl kiest;
 • of en welke symbolen verweven moeten zijn in het kleed;
 • of u voor een nieuw tapijt kiest of het liefst wilt dat ik desgewenst een perzisch tapijt inkoop, voor u, waaraan een geschiedenis kleeft.
  Want dat is het bijzondere van oosterse en perzische tapijten, er zit altijd wel een bijzonder verhaal achter hun totstandkoming indien het een niet machinaal geproduceerde versie betreft.

Het is dit verhaal achter dit type vloerkleden tezamen met mijn culturele achtergrond, die er voor zorgen dat ik perzische tapijten inkoop en anderen probeer te inspireren tot het aanschaffen van deze juweeltjes.

Ik ken de waarde van deze tapijten omdat hun geschiedenis met mijn eigen levensgeschiedenis en dat van mijn familie verweven is. De voorliefde die ik voor ze heb probeer ik daarom zoveel mogelijk uit te dragen, wat dan ook mijn missie is. In mijn visie verdienen dit type tapijten het niet om op uw zolder weggemoffeld te worden; daar zijn ze veels te bijzonder voor. Gelukkig beginnen velen thans die opvatting te delen.

Uitdagingen van het perzische tapijten opkopen   

Perzische tapijten opkopen kent natuurlijk ook uitdagingen waarvan ik hieronder drie met u deel.

 1. De bezitter denkt vaak een exclusief tapijt te hebben en is teleurgesteld wanneer blijkt wanneer dit niet het geval is: in zeker de helft van de gevallen gaat het om een machinaal gefabriceerde replicatie van een tapijt van oosterse oorsprong. Indien ik een perzisch tapijt inkoop, heb ik graag dat het eentje is die met de handgeknoopt is. Helaas begrijpen niet alle personen die reageren  op (en in) mijn advertenties in “perzisch tapijt te koop gevraagd of perzisch tapijt te koop tweedehands” forums en groepen, deze restrictie.
 2. De persoon bij wie ik het Perzisch tapijt inkoop heeft een bepaald bedrag in gedachte zonder dat het tapijt die waarde vertegenwoordigt: in zulke gevallen laat ik vaak de inkoop perzisch tapijt achterwege, omdat ik het zinloos acht om als ervaren taxateur van dit type vloerkleden, ruzie te maken  met personen die over minder kennis dan ik beschikken.
 3. De restauratie: helaas heeft niet een ieder door dat men een waardevol kleed in de berging gestopt heeft. Indien deze kelder of zolder een thuis is voor ratten en ander ongedierte of lekkage aan de leidingen raken de tapijten vaak onhelstelbaar beschadigd. In het laatste geval kan het tapijt door het vocht aangetast worden, wat voor een van natuurlijke materialen vervaardigd kleed funest kan zijn. Indien na inspectie blijkt dat zo een tapijt heel veel geld waard is, is het jammer genoeg en tot mijn grote teleursteling soms toch niet mogelijk om een dergelijk kleed te redden. 

In een andere alinea vertel ik u hoe u voorgaande dilemma’s kunt voorkomen. Maar eerst leest u over de voor – en nadelen van het als  “perzisch tapijt te koop tweedehands” verkopen  van uw vloerkleed. 

Voor- en nadelen van het als  “perzisch tapijt te koop  tweedehands” verkopen  van  uw vloerkleed 

Afhankelijk van de reden waarom u ooit een perzisch tapijt of een vloerkleed uit het losten kocht, zal u vroeg of laat kunnen besluiten dat het niet meer past in uw interieur.

 • Indien u met de aanschaf het creëren van een oosterse sfeer in bijvoorbeeld uw woonkamer beoogde, kunt u na verloop van tijd voor een totaal andere woonstijl gaan kiezen waar uw kleed bij afsteekt; 
 • Ging u bij het inrichten van uw woning uit van een bepaalde kleurencombinatie, dan kunnen de kleuren van uw tapijt na een schilderbeurt niet meer complementair zijn met het geheel;
 • Door te verhuizen naar een ruimere of juist minder groot appartement kan uw perzisch tapijt ook niet meer passen binnen het geheel;
 • ten slotte kan uw perzisch tapijt ook een erfstuk zijn die uw ouders als investering aankochten, welke u op den duur kwijt wilt, omdat u weet dat de waarde er van heel hoog is. Ook kunt u in het verleden deze unvestering zelf hebben gedaan zodat u nu een appeltje voor de dorst heeft. 

Voordelen als ik uw perzisch tapijt inkoop   

Door te reageren op mijn “perzisch tapijt te koop grvraagd” advertenties weet u zeker dat:

 • uw tapijt op de juiste manier getaxateerd wordt. U weet met de inkoop perzisch tapijt van mijn zijde precies wat de actuele waarde van uw tapijt is. Mocht u besluiten om aan iemand anders uw tapijt te verkopen dan weet u alvast hoeveel uw minimaal kunt vragen voor uw bezit;
 • uw tapijt niet langer op uw zolder of in uw kelder aan het wegrotten is en elders een mooi tweede leven krijgt;
 • kunt u door de kennis die ik met u deel over uw eigendom er weer anders tegen aan kijken. De inkoop perzisch tapijt deal die u bereid was met me te sluiten, kan daardoor komen te vervallen, maar als mijn expertise ertoe bijdraagt dat u meer waardering voor deze tapijten krijgt, acht ik mijn missie ook geslaagd.

  Nadelen  van mijn perzisch tapijten inkoop business   

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan mijn perzisch tapijt inkoop strategie. Hieronder benoem ik er drie.

 1. Wanneer na mijn taxatie blijkt dat u een heel waardevol tapijt heeft  geërfd, kunnen andere nabestaanden plotseling gaan vinden dat ook dit vloerkleed deel uitmaakt van de onverdeelde nalatenschap. Dit terwijl ze voor mijn taxatie misschien wel de mening waren toegedaan dat uw tapijt op de schroothoop thuishoort.
 2. Wanneer ik een perzisch tapijt inkoop of belangstelling heb zulks te doen, verwacht ik net als u dat u een exemplaar bezit dat behalve exclusief ook nog in een redelijk goede staat verkeerd. Wanneer bij nadere inspectie dit niet het geval is, ben ik net zo erg teleurgesteld als u;
 3. Het kan aan het licht komen dat de verkoper van uw vloerkleed u bedrogen heeft door u voor te houden dat u een echt perzisch tapijt kocht, terwijl het gewoon een massaal geproduceerd tapijt betreft.
  Laat mij u daarom in de volgende alinea even informeren waaraan u  een perzisch tapijt kunt herkennen.

Maar wat is eigenlijk een Perzisch tapijt 

Oorsprong         
Perzische tapijten werden oorspronkelijk door de nomadische vrouwen uit het oude Perzië ( thans Iran) geknoopt. Deze kleden werden onder meer gebruikt als verwarming van hun tenten en gezinsleden, als tentdeur, voor het bewaren van hun spullen en als kleed voor hun kamelen. Door de kruistochten vonden deze kleden eerst als kunstwerken hun weg naar de westerse wereld, waar ze tot op heden een aparte plek in de tapijtenwereld innemen.
  Vervaardiging       
Een authentiek perzisch tapijt wordt op de handgeknoopt met behulp van een weefgetouw en draden van zowel dierlijke als plantaardige materiaal. Denk daarbij aan wol, kamelen- en schapen haar en katoen. Ook gebruiken de wevers  jute, zijde en eventueel goudkleurige en zilverkleurige draden om hun kleedcte vervaardigen. 
Er zijn verschillende knooptechnieken om een vooraf vastgelegd patroon te creëren. Perzische tapijten worden echter met de Perzische senneh ( ook wel Farsibaff genoemd) knoop samengesteld.Dit is een asymmetrische knoop waarbij de lus om één van de twee scheringsdraden geplaatst wordt en los om de andere blijft hangen. Dit zorgt voor zowel een hogere knoopdichtheid als voor een tapijt dat meer details bevat.

Het patroon van een perzisch tapijt bestaat uit symbolen en kleuren die kenmerkend zijn voor een bepaalde regio of stad. Deze symbolen beelden vaak een bepaalde periode uit het leven van de wevers uit en gaan over van de ene op de andere generatie.

Hoe meer knopen gebruikt worden per vierkante meter ( de zogeheten knoopdichtheid) hoe langer het duurt om het desbetreffend tapijt te vervaardigen.

Dit zorgt er dan ook voor dat het tapijt duurder en waardevoller wordt. Het patroon is dan ook duidelijker te zien. 
  Perzisch tapijt of oosters tapijt   
Ofschoon Perzië  (thans Iran) zich ook in het Midden-Oosten oosten bevindt, is de term Perzisch tapijt gereserveerd voor de tapijten uit de oude regio Perzië. Alle andere tapijten uit het midden oosten
zoals Afghanistan, Turkije en Tibet, worden met de term oosters tapijt aangeduid.
Zelf een perzisch tapijt herkennen  doe je zo     
– keer het tapijt op en lees op de label van waar het kleed afkomstig is;
– bekijk de knoopwijze
– onderzoek de knoopdichtheid
– een handgeknoopt tapijt heeft geen “mat” aan de onderkant en is dus ” slap”
– er zitten onregelmatigheden in het patroon
– al lijken twee tapijten op elkaar zitten, kan je toch verschillen zien
– zijn vaak kelim tapijten, hetgeen wil zeggen dat ze geen pool hebben. Hierdoor is uw tapijt vrij plat en lijkt de achterzijde gewoon op de voorkant.
– er zit assymmetrie in het patroon
– -het is van natuurlijke materialen vervaardig
hou uw tapijt in conditie
Een tapijt is een gebruiksvoorwerp maar omdat ik graag je perzische tapijten inkoop en u misschien ook al een tijdje de ” perzisch tapijt te koop gevraagd” advertenties in de gaten houdt totdat u opzoek bent naar een opkoper, doet u er goed aan om uw tapijt zo goed mogelijk te onderhouden. Dat kunt u doen door:
– het regelmatig te reinigen. Afhankelijk van uw woon omstandigheden en de ruimte waar uw kleed ligt, is het een goede gewoonte om het dagelijks (indien er veel personen op lopen) of wekelijks uw tapijt te stofzuigen of vegen. Hierdoor voorkomt u dat het er dof uit gaat zien en dat stofdeeltjes zich blijvend gaan hechten aan de vezels. Afhankelijk van de frequentie waarop bezoekers aan bijvoorbeeld uw kantoor over het tapijt lopen, is het geen verkeerde gewoonte om het ieder kwartaal of tenminste elk half jaar door een deskundig bedrijf te laten reinigen;
– uw huisdieren en kleine kinderen vanaf het begin te leren omgaan met uw tapijt. Dit houdt in dat u uw peuter of kleuter leert dat niet met verf of wasco op uw mat mah tekenen of erin mag peuteren met een scherp voorwerp. Uit verveling kan uw kat gaan krabben aan uw tapijt hetgeen u kunt voorkomen door voor genoeg afleiding voor hem en uw overige huisdieren te zorgen;
– Slag het op de juiste manier op: doet u uw tapijt in de berging, dan is het belangrijk dat u het op een adequate manier wegzet. Stofzuig uw tapijt en rol het vervolgens met de goede kant naar binnen, strak op. Bind het met een stuk touw of een reep stof vast en leg het vervolgens neer op een plek waar de luchtvochtigheid in orde is en het niet door ongedierte beschadigd kan worden. U kunt ook een stellage laten maken waarover u net als in de winkel uw tapijt overheen hangt. Bedek het dan eventueel met een doek of plastiek.
– Verschuif om de zoveel tijd uw meubels. Hierdoor verschijnen er minder snel slijtage plekken op het tapijt op de contact plekken met uw meubels;
– Verwijder eventuele vlekken en losrakende draden zo snel mogelijk en verleng daardoor de levensduur van uw tapijt.

Ik wil uw perzische tapijten inkopen. Dit zijn mijn criteria   

De tapijten worden op hun conditie en leeftijd geïnspecteerd aan de hand waarvan vervolgens de waarde wordt vastgesteld. Indien u wens dat ik uw perzisch tapijt inkoop dan moet dit vloerkleed:
– zeldzaam zij 
– op de hand geknoopt en dus niet machinaal vervaardigt zijn
– het liefst vervaardigd zijn in Perzië  ( Iran)
– zo min mogelijk beschadigd zijn ( ook al valt dat vaak te verhelpen)
– oud zijn.
Weet u dat uw tapijt aan deze minimale eisen voldoet en wenst u het van de hand te doen, dan hoor ik heel graag van u.
U kunt me hier contacteren voor een vrijblijvende offerte.

Ik kijk reikhalzend uit naar uw bericht en naar elke vvraag die u naar aanleiding van mijn perzische tapijten inkoop business, mocht hebben!

Wat is de werkwijze van Perzische tapijten verkopen

U stuurt eerst gemakkelijk een aantal foto’s van uw tapijt(en) naar mij toe. De foto’s kunt u simpelweg appen naar de volgende nummer 0610979257 . U kunt ook direct naar WhatsApp gaan en foto’s naar mij sturen door de klikken op de volgende  WhatsApp logo.  

Perzische tapijten inkoop via whatsapp

U kunt ook een email sturen naar info@tapijt-expert.nl

Ik laat u vervolgens weten of deze tapijten interessant zijn voor mij of niet. Indien uw tapijten interessant zijn voor mij,  maken ik dan een afspraak met u en ik kom de tapijten bekijken. Ik doe de Perzisch tapijt inkoop door heel Nederland en België .

Deze afspraak is uiteraard geheel vrijblijvend en kosteloos en er geldt geen verplichting.

Ik zal de tapijten dan ter plekken goed bekijken en beoordelen. Indien wij dan overeenkomen over de prijs, zal ik direct met u afrekenen. Ik doe de betalingen zowel contact als per bank. Al ik de Perzische tapijten inkoop neem ik ze tenslotte direct mee.

Op deze manier kunt u , uw Perzische tapijten verkopen op snelste en veiligste manier en tegen de hoogste prijs.

Aarzel dan niet en neem direct contact met mij op.

Het onderstand contactformulier kunt u ook gebruiken om uw bericht en foto’s naar mij toe te sturen.