Perzische tapijten Taxatie

Je hebt een Perzisch tapijt in je bezit. Dat weet je zeker of dat vermoedt je. Maar, vraag je jezelf af, hoeveel zou het kleed waard zijn? Is het de moeite om het te verkopen en waar kan ik dat het beste doen? Ik zal je uitleggen hoe je achter de waarde van je Perzisch tapijt kan komen en waar je deze kan verkopen.

Waarom taxeren?

Allereerst, waarom is het belangrijk om je Perzisch tapijt te laten taxeren? Het is belangrijk dat je weet wat je in je handen hebt, als je je Perzisch tapijt wilt verkopen. Zonder kennis kan er geen eerlijke prijs worden bepaald. Daarnaast is de waarde van je Perzisch tapijt belangrijk voor je inboedelverzekering of erfenis opmaak.

Wat heb ik in mijn handen?

Er zijn een aantal punten waar je zelf al naar kan kijken, om erachter te komen of het om een écht Perzisch tapijt gaat. Ook kan je zien of het kleed machinaal of met de hand gemaakt is. Maar om er zeker van te zijn dat je vermoeden klopt is het verstandig om een expert in te schakelen. Deze kan al aan de hand van een paar foto’s zien of het om een Perzisch, Oosters of ander tapijt gaat en of deze echt of nep is. Ook kan de expert in sommige gevallen zien hoe oud het kleed is en zelfs waar het gemaakt is! Je zult wel denken, hoe ouder en hoe lelijker, hoe minder hij waard is. Maar niks is minder waar. Sommige oude tapijten hebben best wel hoge waarde.

Hoe wordt een indicatiewaarde bepaald?

Na het aanvragen van Perzische tapijten taxatie geeft hij je informatie over wat voor tapijt het is, daarnaast geeft hij je ook een indicatiewaarde van het tapijt. Dit is een aanvaardbare prijs die je kan vragen aan de koper van je tapijt. Dit wordt gebaseerd op de volgende punten:

  • Is het tapijt met de hand of met een machine gemaakt? Aan handgemaakte tapijten is soms jaren gewerkt en ze zijn vaak al oud. In tegenstelling tot machinaal gemaakte tapijten, die van de laatste anderhalve eeuw zijn en in grote getalen worden geproduceerd.
  • Is het tapijt van natuurlijke materialen gemaakt? Oude Perzische tapijten worden van schapenwol gemaakt, machinale tapijten van synthetische materialen zoals polyester en viscose, dit zijn goedkopere materialen.
  • Hoe oud is het tapijt? Dit is niet altijd aan te geven, maar daarentegen zeker wel belangrijk voor de indicatiewaarde. Tapijten uit de 13e tot 18e eeuw zijn zeer bijzonder en schaars, waardoor ze kans maken op een plekje in het museum. Perzische tapijten uit de 19e eeuw worden veelal verzameld en opgenomen in particulieren verzamelingen. De tapijten van 1920 tot 1970 worden veelal gebruikt ter decoratie. Maar helaas is de markt van tapijten vol met reproductie items.
  • Wat is de conditie van het tapijt? Een handgemaakt tapijt van eeuwen geleden kan veel opbrengen, maar als het bijna uit elkaar valt van ellende en er grote slijtage plekken te zien zijn dan zal dit tapijt sterk in waarde dalen. Soms zijn slijtage plekken nog te verhelpen, maar in veel gevallen is het erg jammer.
  • Waar is het tapijt gemaakt? Perzische tapijten werden gemaakt in het oude Perzië, het huidige Iran. Tapijten afkomstig uit het Midden-Oosten zijn oosterse tapijten. Nu worden tapijten vooral gemaakt in India, Turkije of Azië. De echte Perzische tapijten uit het oude Perzië zijn het meeste waard.

Waar kan ik mijn Perzisch tapijt verkopen?

Nu je weet wat je in je handen hebt en hoeveel het Perzisch tapijt waard is, wordt het misschien interessant om uw Perzisch tapijt verkopen. Maar waar vind je een potentiële koper voor je prachtige tapijt? Tapijtexpert.nl geeft een indicatiewaarde om zelf je tapijt te verkopen maar biedt zichzelf ook aan als potentiële koper. Het voordeel hiervan is dat je een eerlijke prijs krijgt voor je tapijt en daarnaast weet dat het tapijt in goede handen komt.

Wilt u snel weten wat uw Perzisch tapijt waard is?

Stuur dan een appje naar 0610979257 of klik op de hieronder  WhatsApp logo om direct naar app te gaan om foto’s te sturen. Een taxatierapport kost 15 euro per tapijt.

Perzische tapijten taxatie via whatsapp

U kunt ook een mail sturen naar info@tapijt-expert.nl met daarin:

  • Een aantal foto’s van de tapijten (ver af of achterkant van een tapijt is ook voldoende).
  • De afmetingen van de tapijten

Wij maken o.a. gebruik van onderstaande market Piramide bij de Perzische tapijten taxatie. Aan de hand van vakmanschap, kwaliteit van materialen, leeftijd en conditie worden de tapijten in 6 niveaus gesorteerd. De leeftijd en conditie van een tapijt speelt de belangrijkste rol.

Perzische tapijten taxatie piramide

Zoals het te zien is in deze piramide, hoge kwaliteit tapijten zijn zeer zeldzaam en daartegen is de markt vol met reproductie tapijten.

Onze expert kijkt iedere tapijt met oog voor detail. Hij weet precies welke weeftechniek is gebruikt bij het maken van een tapijt. Hij kan ook herkennen welke materialen is er gebruikt in een Perzisch tapijt. Door vele jaren ervaring kan hij precies zien in welke periode een tapijt gemaakt is. Dat komt allemaal samen in de prijs dat hij geeft voor elk tapijt.

Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Neem direct contact met ons op. Wij doen al meer dan 20 jaar Perzische tapijten taxatie.

U kunt ook het onderstand contactformulier gebruiken om u bericht en foto’s naar ons toe te sturen.