Perzisch tapijt te koop gevraagd

Perzisch tapijt te koop gevraagd. Wilt u uw Perzische tapijt kwijt? U hebt hem al jaren op zolder liggen of u bent verhuisd en dit tapijt past niet bij het nieuwe interieur. Of u hebt hem als erfenis gekregen of vindt hem ergens in een kringloopwinkel voor een prikkie liggen. U weet dat Perzische tapijten veel waard zijn maar wie zou het willen kopen en wat is hij waard?

Op deze website bent u van harte welkom om uw Perzisch tapijt te verkopen.

Perzisch tapijt te koop gevraagd
Perzisch tapijt te koop gevraagd. Bij tapijt-expert.nl

U kunt vrijblijvend contact opnemen voor een taxatie van uw Perzisch tapijt. Hierbij wordt u alles vertelt over de knooptechniek, stijl, oorsprong, datum en actuele waarde. Weten wat u in huis hebt is niet alleen interessant maar ook belangrijk bij het verkopen van uw Perzisch tapijt. Met deze indicatiewaarde kunt u de markt op, maar naast een betrouwbare waarde te geven koopt Puya ook graag uw tapijt op. Wat is het voordeel hiervan? U weet zeker dat het Perzisch tapijt in goede handen valt en dat u er een eerlijke prijs voor krijgt.

Soms is de uitkomst van deze indicatiewaarde anders dan verwacht. Hij is lager dan u gedacht had of het blijkt een namaak tapijt te zijn. U kunt zelf al naar de volgende dingen kijken, om teleurstellingen te voorkomen:

  • Wat is de conditie van het tapijt? Een tapijt met gaten en slijtage plekken zullen sterk in prijs dalen. Let op! Verkleurde tapijten kunnen voor doen als versleten, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Oude Perzische tapijten zijn van natuurlijke materialen gemaakt en hebben daardoor vaak hun kleur verloren.
  • Staat er een jaartal op het label van het tapijt? Oude tapijten uit de 19e eeuw of eerder zijn veel geld waard in tegenstelling tot de tapijten van na 1970.
  • Daarnaast kunt u zelf ook inschatten of het om een machinaal of handgemaakt tapijt gaat. Dit kunt u zien aan asymmetrische vormen in het tapijt. Een machinaal gemaakt kleed is volkomen symmetrisch, bij een handgemaakt tapijt is dit bijna onmogelijk.
  • Om te zien of het om een echt of nep kleed gaat kunt u kijken naar de onderkant van het kleed. Bij een nep Perzisch tapijt zit er een “mat” onder het tapijt, in tegenstelling tot een handgeknoopt tapijt waarbij de onderkant er precies hetzelfde uitziet als de bovenkant.

Ook zo nieuwsgierig geworden naar de waarde? Dit zijn maar enkele punten waar u zélf naar kunt kijken. Voor meer informatie raden wij u aan contact met ons op te nemen. Dit kan via een belletje of foto’s te sturen via whatsapp naar: 0610979257 of een email te sturen naar: info@tapijt-expert.nl

Perzisch tapijt te koop gevraagd wij zijn altijd op zoek naar Perzische tapijten.