Perzisch tapijt verkopen Amsterdam

Naast dat Amsterdam de mooiste stad is om uw interieur te kopen, kunt u ook uw interieur verkopen. In een eeuwenoude stad passen eeuwenoude tapijten! Een eeuwenoud Perzisch tapijt kan je helaas niet op de Albert Cuypmarkt of in de Kalverstraat verpatsen. Maar: bent u woonachtig in Amsterdam en wilt u van uw tapijt af? Tijd voor een nieuw interieur of u hebt hem als erfenis gekregen en wilt weten wat de waarde ervan is?

Perzisch tapijt verkopen Amsterdam
Perzisch tapijt verkopen Amsterdam. neem direct contact op.

Perzisch tapijt verkopen Amsterdam? Tapijt-Expert koopt graag uw perzisch tapijt op! Wij kunnen u verzekeren dat dit voor een eerlijke en betrouwbare prijs gaat. Daarnaast ontvangt het perzisch tapijt een goed en veilige plek, namelijk in de handen van een expert.

Hoe werkt een taxatie? U neemt vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via een belletje of email. Aan de hand van een paar foto’s kan onze expert u uitleg geven over de knoopdichtheid, stijl, oorsprong, leeftijd en actuele waarde van het Perzisch tapijt. Hebt u liever dat wij er naar komen kijken? Wij komen graag bij u langs in Amsterdam. Hier kunnen wij u meer laten zien en er uitleg bij geven. Deze ontmoeting is geheel kosteloos.

Nadat het duidelijk is geworden om wat voor tapijt het gaat wordt er een indicatiewaarde gegeven. Dit geeft aan hoeveel het tapijt momenteel waard is. Deze prijs hangt van een aantal punten af:

  • Hoe oud is het tapijt? tapijten gemaakt tussen 13e en 18e eeuw zijn een plekje in het museum waardig! Tapijten van na 1970 zijn over het algemeen in massaproducties gemaakt en dus niet zoveel waard.
  • Wat is de conditie van een tapijt? een versleten tapijt waar de gaten in vallen daalt sterk in waarde. Hoewel een vervaagde kleur de grijzen haren zijn van een tapijt, waardoor de prijs weer stijgt.
  • Ook zijn handgemaakte tapijten meer waard dan machinaal gemaakte tapijten. Dit is te zien aan de manier van knopen. In handgemaakt tapijten zijn altijd ontregelheden te zien, in tegenstelling tot machinale tapijten waarbij alles symmetrisch loopt.
  • Een echt Perzisch tapijt is te herkennen aan de onderkant van het tapijt. Is deze precies hetzelfde als de bovenkant of zit er een mat onder. Dit maakt een nep kleed ook stevig en een echte “slap”.

woont u in de buurt van Amsterdam en wilt u uw Perzische tapijten verkopen? Wij geven u een betrouwbare en eerlijke prijs aan de hand van duidelijke uitleg. Daarnaast bieden wij onszelf aan als koper. Het voordeel hiervan is dat u zeker weet een eerlijke prijs betaald en het tapijt niet zal wegstoffen ergens op een zoldertje in Amsterdam. Daarnaast is de actuele waarde niet alleen interessant om te weten maar ook handig voor bijvoorbeeld uw erfenis. Al overtuigd? Voor meer informatie raden wij u aan contact met ons op te nemen. Dit kan via een belletje of foto’s te sturen via whatsapp naar: 0610979257 of een email te sturen naar: info@tapijt-expert.nl