Perzisch tapijt verkopen Rotterdam

Perzisch tapijt verkopen in Rotterdam? Rotterdam is een innovatieve, bruisende wereldstad. In de havens komen vanuit de hele wereld eindeloos veel spullen binnen. zoals vroeger de Perzische tapijten alleen werden verhandeld over de zijderoute in Iran, zijn ze nu ook in Rotterdam te koop en te verkopen. Alleen ziet u soms de bomen het bos niet meer, er gaat zoveel om in deze stad. Waar kun je tegenwoordig je eigen Perzische tapijten nog kwijt?

U hebt het op zolder gevonden of het ligt al jaren in uw huis en u bent er op uitgekeken. u hebt geen idee of het tapijt echt is dat u van je oma hebt gekregen en hoeveel het waard is. bovendien wie zou het willen kopen? Waar krijg ik een eerlijke prijs in Rotterdam?

Perzisch tapijt verkopen Rotterdam
Perzisch tapijt verkopen Rotterdam. Een Perzische Nain tapijt.

Tapijt-expert bied zich aan als koper van uw Perzische tapijt. Maar niet alleen dat, onze expert kan u van alles over uw tapijt vertellen en geeft een eerlijk en betrouwbare indicatieprijs. Eenvoudig contact opnemen kan via een belletje of een email. Met enkele foto’s kunnen wij u al vertellen wat u in bezit hebt en hoeveel het ongeveer waard is. voor meer informatie kunt u bij ons langskomen of bezoeken wij u thuis en kijken we samen naar het tapijt.

Onze expert heet Puya. Al 20 jaar werkt hij in de tapijtenbranche. Opgegroeid in Tehran, de hoofdstad van Iran (het voormalige Perzië) leerde hij al veel over allerlei soorten tapijten. Hij kan u alles vertellen over uw tapijt: knoopdichtheid, stijl, leeftijd, actuele waard en de stijl of betekenis van het tapijt.

Het is reuze interessant om te weten wat u in huis hebt, en misschien bent u nu al nieuwsgierig geworden. U kunt zelf al naar de volgende punten kijken om te weten of u iets waardevols in handen hebt:

  • U kunt kijken naar het eventuele label dat op het tapijt zit. Hier staat meestal het land van afkomst op en het jaartal waarin het gemaakt is. Dit zegt veel de waarde van het tapijt. Oude tapijten uit de 13e tot 18e eeuw zijn namelijk veel meer waard dan tapijten van na 1970. Daarnaast zijn tapijten gemaakt in het Midden-Oosten meer waard dat tapijten uit China of elders waar Perzische tapijten worden nagemaakt.
  • Als er slijtage plekken, vlekken of gaten in het tapijt zitten is dit niet voordelig voor de prijs. Meestal zijn slijtage plekken wel te verhelpen maar soms ook niet. Maar let op! Verkleuring hoeft niet te betekenen dat het tapijt minder waard wordt. Dit kan namelijk ook betekenen dat het kleed al heel oud is. Perzische tapijten worden met natuurlijke materialen gemaakt. Deze materialen zijn door de tijd heen vergaan, wat voor een vervaagde kleur zorgt.
  • Om te kijken of het om een echt handgemaakt Perzisch tapijt gaat, kunt u kijken naar de onderkant van het tapijt. Deze lijkt bij een handgemaakt precies op de bovenkant. “Neppe” Perzische tapijten hebben een soort mat eronder om het kleed te verstevigen.
  • Handgemaakte tapijten kun je ook herkennen aan asymmetrisch motieven. Machinaal gemaakte tapijten zijn volkomen symmetrisch. Lees hier verder hoe kan je zelfstandig een Perzisch tapijt herkennen.

Perzisch tapijt verkopen Rotterdam? Nog niet helemaal overtuigd? Dit zijn maar enkele punten waar u zélf naar kunt kijken. Voor meer informatie raden wij u aan contact met ons op te nemen. Dit kan via een belletje of foto’s te sturen via whatsapp naar: 06 18699503 of een email te sturen naar: info@tapijt-expert.nl.